Mistä tietää että reissussa on mukavaa? Siitä ainakin että jokainen ilta ehtii vaihtua yöksi ennenkuin maltamme unille telttaan. Siitä huolimatta poikanen ihasteli eilen aamukuudelta vessaan tallustaessamme kaunista sumuista aamua.

Ruissalon yön jälkeen eilen aamulla laivaan ja päivä sujui raukeasti aurinkokannella katsellen ohi lipuvia purjeveneitä. Todellista zeniläistä lepoa tähän reissaamiseen! Hytissä otettiin päiväunet ja poikanen otti hien irti pomppulinnassa. Kaikenkaikkiaan hyvä laivapäivä.

Tukholmasta suuntasimme suoraan E4 motarille, suuntana Jönköping. Upeita nummimaisemia ja hämärtyvää eteläisen Ruotsin iltaa katsellen matka taittui nopsaan aina Grännaan saakka. Pimenevä ilta sai meidät ajamaan rantaleirintäalueelle joka oli tietysti jo siinä vaiheessa kiinni. Onneksi viereen oli tehty iso parkkipaikka motorhomeille ja parkkilipun hinnalla pääsimme testaamaan Caddyä yöpymisautona. Hyvin mahduttiin, kiitos miehen nerokkaan vanerisen välipohjaratkaisun!

Aamu valkeni helteisenä ja ranta-aamiaisen jälkeen päätimme jatkaa matkaa kohti Helsinborgia. Todellinen miniparatiisi kyllä tuo Gränna, suosittelen lämpimästi lomakohteeksi. Kylästä ehdime napata mukaan vielä muutaman aidon ja alkuperäisen polka grisarin joten herkkusuilla on syytä hymyyn:)

Tiet ovat täällä erinomaisessa kunnossa, matka taittuu joutuisasti. Katsotaan päivän päälle josko jo tänään Bremeniin saakka?! Takapenkkiläinen jaksanee pitkän autopäivän uuden pelikoneen ansiosta, etenkin kun takana on hyvät  yöunet. Ja odottaahan edessä se piiiiiiiiitkä Juutinrauman siltakin...